Pesti Srácok 1956 társasjáték

 

Ez a játék azért született meg, hogy emléket állítson a magyar társadalom forradalom és szabadságharc alatti páratlan egységének, a harcokban résztvevő, azok során megsebesülő vagy életét elvesztő embereknek (munkásoknak, diákoknak, értelmiségieknek).

 

A forradalom bukása után meghurcoltaknak, a kivégzetteknek, a megtorlás elől külföldre menekülőknek, és annak a széleskörű nemzetközi rokonszenvnek, amely a szóbeli támogatás mellett elsősorban a külföldről (Lengyelországból és máshonnan) Magyarországra érkező segélyszállítmányokban nyilvánult meg.

 

 

 

Egy játék – 3 játékmód:

 

A Felkelő játékmód egyszerűsített szabályokkal rendelkezik, azok számára ajánlott, akik most ismerkednek a társasjátékok világával. A játékosok egy csapatban, közösen harcolnak, hogy sikerre vigyék a forradalmat.

Játékidő: 30 perc.

 

A Bajtárs játékmód összetettebb élményt ad. A játékosok mélyebben elmerülnek a forradalmi Budapest világában, és a folyamatosan változó nemzetközi hírekkel is számolniuk kell.

Játékidő: 50-70 perc

 

A Szembenálló játékmód azoknak ajánlott, akik nem riadnak vissza a konfliktusoktól! Egy játékos a szovjet tábornok és az ÁVH parancsnok szerepében harcol a forradalmárok csapata ellen.

Játékidő: 60-90 perc.

 

Ha kíváncsi vagy minden részletre a játékról, akkor látogasd meg a Pesti Srácok 1956 weboldalát.

 

 

Kinek ajánljuk?

 

"A Pesti Srácok 1956 alapvetően egy kooperatív játék, amely egy rendkívül erős és a lehetőségekhez mérten pontos történelmi koncepcióval rendelkezik, ám nem edukációs, hanem szórakoztató játékról van szó." 
- Dice and Sorcery

 

"A Pesti srácok egy különleges kooperatív társasjáték, amely nem csak témájában különleges: a valódi eseményeket megelevenítő játék ugyanis valódi, a forradalom idején készült fotókkal van kiegészítve." - Gémklub

 

Letölthető szabályok:

 

Dice & Sorcery
a Pesti Srácokról

 

2016. november 12.

"A nyár egyik legkedvesebb magyar kickstarter sikere hazai kiadást kapott."

 

Összefogva volt
csak esélyünk

 

2017. január 15.

"A Pesti Srácok némileg követi azt
a trendet, hogy egyre több játék koncentrál a kooperációra, vagy éppen
az aszimmetrikus játékmenetre, miszerint egy játékos ellen van mindenki más."

 

Az '56-os eseményeket
élhetjük át

 

2017. január 01.

"Karácsony előtt a legnépszerűbb játékához ad ki új kiegészítőt a pomázi Kard és Korona Kiadó, ám előtte, október 23-án egy '56 eseményeivel foglalkozó, különleges társast jelentetnek meg. A korábbi jobbikos képviselő, a politikában csalódott Lenhardt Balázs válaszolt kérdéseinkre."

 

vásárlás

2017.02.09.

Pesti Srácok 1956 az indexen

Pesti Srácok 1956 az indexen!

A dice & sorcery cikke
a magyar kiadásról.

Galéria

Néhány kép az eredeti, angol verzióról készült.

Videók a pesti srácok társasjátékról

Days of ire angol nyelvű videók