Magyar népmesék - A kártyajáték

 

A Magyar népmesék - A társasjáték nagy sikere után máris itt van a folytatás!

 

A kártyajáték a társasjátéktól függetlenül játszható.

 

Az egyszerű játékszabályt a legkisebbek is könnyen megtanulják a kezdőjáték segítségével, ezért már 4 éves kortól bátran ajánljuk. A haladó változatot akciókártyák színesítik, amelyekkel remekül lehet taktikázni.

 

Döntsd el a jó és rossz örök harcát a mesék világában!

 

Kiknek ajánljuk?

A Magyar népmesék – A kártyajátékot ajánljuk óvodásoknak, iskolásoknak, felnőtteknek és nagyszülőknek egyaránt! A játékban található két játékmódnak köszönhetően kortól függetlenül izgalmas időtöltés lesz mindenkinek. A szabályok egyszerűsége miatt a kezdő változatot akár már óvodában is játszhatják a gyerekek. Szórakoztatva tanít, mert bár matematikai tudást nem igényel, az egyszerűbb matematikai műveleteket használ és segít a számfogalom kialakításában is.

 

A haladó változat nem csak gyerekeknek de felnőtt, baráti társaságoknak is ideális. A szabályok pár perc alatt megtanulhatóak, hiszen a szabálykönyv csupán egy A4-es lap. A haladó változatban a játékosoknak egymás akcióira kell reagálniuk a saját lehetőségeik kiaknázásával, ennek köszönhetően a kártyajáték partijátékként is megállja a helyét. Egyedi játékélmény a jól ismert népmese szereplőkkel!

 

A játék lényege

Gyűjts össze minél többet a népmesék hőseit segítő tárgyakból és szereplőkből, hogy neked legyen a legtöbb pontod a játék végén! De vigyázz, mert a boszorkányok és ördögök veszedelmes cimborái megnehezítik a dolgodat. Kellő furfanggal azonban túljárhatsz a gonoszok, és a többi játékos eszén is!

 

A játék célja, hogy a játékos a negatív pontot érő lila lapoktól megszabaduljon, s a pozitív lapokból a legtöbb párt és sorozatot összegyűjtse. Minden körben egy akciót hajthatunk végre a következők közül: laphúzás, lapdobás vagy laprakás. A haladó játékmódban akciókártyák kerülnek a pakliba, melyek segítségével megtréfálhatjuk játékostársainkat, és a saját győzelmünket is támogatjuk a megfelelő kártyák kijátszásával.

 

A játék elemei

120 darab kártya:

  • 20 darab 1-es
  • 15 darab 2-es
  • 9 darab 3-as
  • 5 darab 4-es
  • 4 darab Pinkó kártya
  • 30 darab lila negatív lap
  • 3 darab Éjfél kártya
  • 34 darab akciókártya (a haladó játékhoz)

VÁSÁRLÁS

Magyar Népmesék kártyajáték

 

2016. június 06.

"A Magyar népmesék - A társasjáték után most újra ellátogattunk az Üveghegyen túlra, hogy ezúttal egy kártyajáték formájában találkozzunk néphagyományunk jól ismert és szeretett alakjaival."

 

Rólunk írták:

vásárlás

2016. június 06.