Kard és Korona

Az első játékunk, és egyben névadónk a Kard és Korona társasjáték, mely a magyar középkor vérzivataros korszakába nyújt bepillantást. Mindezt nem is titkoltan azzal a céllal, hogy merjünk büszkék lenni múltunkra, egykori nagyságunkra. Mert a magyar történelem rengeteg titkot, elfelejtett dicsőséget vagy aljas gaztetteket rejteget az érdeklődő számára, így bátran íródhatnának napjaink népszerű sorozatainak forgatókönyvei e kódexek felhasználásával. Ezt a múltat nem lehet eltörölni, de kellő gondossággal kell továbbadnunk gyermekeink felé. A játék kiváló lehetőséget nyújt erre, miközben nagyszerű szórakozást nyújt a stratégiai társasjátékok legjobb hagyományain életre keltve.

 

A Kard és Korona társasjátékról röviden

A Kard és Korona történelmi, stratégiai társasjáték a középkori Magyarországon. A játékosok egy-egy valós személyiség, az ún. kiskirályok bőrébe bújva irányítják saját tartományukat, egy teljesen önálló országrészt. Erről a területről adót szednek, amelyből hadsereget állítanak föl. Lovagokat, gyalogosokat és íjászokat, akiket a hadúr személyesen vezethet a riválisok elleni háborúba. A pénzre nagy szükség van a diplomáciai tevékenységhez is, amely a játék lényeges részét képezi. Szerződéseket lehet kötni egymással, továbbá időről-időre megválasztásra kerülnek az ország fontos tisztségviselői, az országbíró, a tárnokmester, és a nádor. A választáson viszont csak az járhat sikerrel, akinek vastag az erszénye. A végső győzelemhez sem csak a csatamezőn át vezet az út, a Szent Koronát intrikákkal, diplomáciai úton is meg lehet szerezni, amennyiben az egyik játékosnak sikerül minden tisztséget megszereznie egy választáson!

 

A játék célja

A játék elsődleges célja, hogy sikeres hadműveletekkel a játékosok uralmuk alá hajtsanak minél nagyobb területet. Ostrommal bevenni a várakat, és véres csatákat vívni a mezőkön, hegyekben és mocsarakban.  De figyelem! A háború veszélyes játék, kard által vész, aki kardot ragad.  A tartományúr életét mindenáron meg kell óvni, mert ha elvész a harcmezőn, az az álmok végét jelenti. És aki a hatalmasok játékát játssza, annak csupán két választása van: győz vagy meghal! Ezért a briliáns stratégia mellett kellő megfontoltságra és jó diplomáciai érzékre is szükség lesz a játék megnyeréséhez. A győzelem elérhető gyorsan az előírt feltételek teljesítése esetén, vagy az előre meghatározott számú év/kör végén, amikor a legjobban álló játékos fejére teszik a koronát.

 

 

 

 

 

 

Két változat

A játék térképe a dobozban két önálló változatban szerepel, így maga a játék is két változatban játszható. A gyorsabb játékokat kedvelők nem kell hosszú órákra elvesszenek a véres harcok és kegyetlen intrikák világában, de az összetett stratégiai játékok szerelmesei is maradandó élményt kapnak a játék hosszú változatával!

 

Újszerű játékmenet

A játékmenet szokatlanul új és ötletes az ilyen típusú játékok között: nincs hosszú, terméketlen várakozás, amíg a másik játékos lép, hanem egyszerre történik minden akció, így nyújtva valós idejű játékélményt minden résztvevőnek. A játékhoz tartozó kiegészítők magas színvonala és grafikai igényessége biztosítja, hogy minden játékos a kicsiktől a nagyokig örömmel fogja kézbe venni az esztétikai szempontok alapján is kiemelkedő, magyar fejlesztésű, valós történelmi eseményeken alapuló Kárpát-medencei történelmi eposzt, amit a játékosok minden játékkal újra írhatnak!

 

 

 

 

 

 

 

A doboz tartalma

A dobozban nem csak papír, hanem több mint 2 kiló érték van:

  • kétoldalas játéktábla,
  • több mint 400 sereg,
  • nemesfémnek kinéző korabeli pénzek,
  • a Képes Krónikából vett képekkel egy kódexszerű szabályfüzet,
  • magyarázó lapok minden játékosnak,
  • 9 dobókocka,
  • középkori festményekkel ékesített kártyák,
  • kezdőjátékos és évszám jelölőkő,
  • és mindezek tárolására 7 darab kis műanyag tasak, hogy azt se mindenkinek saját magának kelljen beszerezni!

 

 

 

 

 

 

Kinek ajánljuk?

A stratégiai játékok kedvelőinek. elsősorban. De mindenkinek, akit érdekel a magyar történelem.

Szereted a Rizikó című játékot? És a Trónok Harca társasjátékot? Ha a válasz igen, akkor a Kard és Korona a te játékod és nem fogsz csalódni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Letölthető szabály két nyelven:

Galéria

Kapcsolódó hírek

2015.12.20.

Az ország játéka 2015
ezüst érem

2015.02.25.

A Kard és Korona a JEM magazinban!